Start College: langer oriënteren, bewuster keuzes maken

12 november, 2021

Met ingang van schooljaar 2022-2023 starten we bij Scalda met het Start College in Middelburg, Goes en Terneuzen. In het Start College worden Entree-opleidingen (niveau 1) met een selectie opleidingen op niveau 2 gecombineerd. In deze aanpak krijgen studenten de ruimte om zich langer te oriënteren, te werken aan basisvaardigheden en bewuster een keuze te maken voor een smalle of brede uitstroomrichting, om zo soepel door te stromen naar een volgend leerjaar of de arbeidsmarkt.

Bij Start College kijken we naar waar de interesses en talenten van een student liggen. Aan de hand daarvan bepalen we samen hoe de opleiding eruit gaat zien. De student gaat in ieder geval kijken bij verschillende opleidingen en beroepen. We nemen daar goed de tijd voor zodat hij of zij erachter kan komen wat het beste past. Het mooiste is dat wij daarbij gaan helpen én dat de student dit niet langer alleen vanuit de schoolbanken doet, maar ook vaak gaat kijken hoe het er in het echt aan toe gaat.

Waarom kiezen voor Start College? 

  • De student leert in zijn of haar eigen tempo 
  • En bepaalt samen met ons hoe de opleiding eruit komt te zien 
  • De student leert op een zo hoog mogelijk niveau 
  • En leert in de praktijk 
  • De student krijgt de tijd om uitgebreid te ontdekken wat er bij hem of haar past  

Past Start College bij iemand?

Bij Start College kijken we samen welke opleiding het beste bij iemands wensen en talenten past. We begrijpen heel goed dat een keuze maken voor een beroep of opleiding niet voor iedereen makkelijk is. Daarom kan een student bij Start College er ook voor kiezen om eerst nog wat langer te ontdekken welk beroep hij of zij later zou willen gaan uitoefenen. Wij begeleiden de student bij het maken van de juiste keuze. Ook later tijdens de opleiding blijven we samen kijken naar welke manieren van leren, welk niveau en welke begeleiding het beste bij iemand passen. Als een student de keuze al gemaakt heeft voor een opleiding, dan helpt Start College met het opdoen van meer basisvaardigheden en kennis, maar kunnen ze uiteindelijk gewoon het diploma halen van de opleiding van hun keuze. 
 
Komt een student er tijdens de opleiding toch achter dat het niet helemaal zijn of haar ding is? Dan begeleiden wij hen naar een andere opleiding of een andere manier van leren, zodat ze toch weer tevreden naar school gaan. We proberen samen altijd op zoek te gaan naar mogelijkheden om de opleiding te laten slagen.