Als leidinggevende bediening heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een restaurant. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In het restaurant coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

Branche: Bediening
Opleidingsduur: 1 jaar
Niveau: 4
Leerweg(en): BBL en Praktijkroute
Locatie(s): Middelburg
Locatie praktijkroute: Walcheren, West-Schouwen Duiveland, West-Zeeuws-Vlaanderen, Goes & Zuid-Beveland
Crebo: 25170
Praktijkroute
Je kunt deze opleiding ook volgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. De Praktijkroute Horeca-Toerisme wordt gegeven bij verschillende horeca- en toerismebedrijven in de regio’s Walcheren, West-Schouwen Duiveland, West-Zeeuws-Vlaanderen, Goes & Zuid-Beveland. Meer informatie over de praktijkroute
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven in een restaurant. Je leert over financiële zaken in een bedrijf, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en je krijgt les in het ontwikkelen van een afdelingsplan.
Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst. Je gaat één dag in de week naar school en je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.
Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:
- Bereidt gerechten
- Duits in de beroepscontext A2
- Duurzaamheid in het beroep D
- Eetcultuur en –wensen
- Wijnkennis 1
- Wijnkennis 2
Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).
Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.
- Beschrijving van de keuzedelen.
- Overzicht van alle door Scalda aangeboden keuzedelen.
- Algemene informatie over keuzedelen.
Op de Scalda locatie Goes wordt de BOL en BBL variant van deze opleiding gegeven. Je kunt deze opleiding ook volgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. De Praktijkroute Horeca-Toerisme wordt gegeven bij verschillende horeca- en toerismebedrijven in de regio’s Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen. De opleiding volgen in de Praktijkroute betekent dat je vanaf dag één aan de slag gaat in de praktijk en daar een BOL- of BBL-opleiding volgt. Je wordt gecoacht door een coach van Scalda en een praktijkopleider van het bedrijf. Meer informatie vind je op de opleidingspagina van de Praktijkroute Horeca-Toerisme of meld je direct aan voor deze opleiding bovenin deze pagina.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:
- In het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en;
- Een dienstverband van minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.
Als je toegelaten wilt worden tot de Praktijkroute dien je:
- een voorlichting van de Praktijkroute bij te wonen voor je intakegesprek.
Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:
- contactuele vaardigheden
- creativiteit
- flexibiliteit
- plannen en organiseren
- samenwerken
- stressbestendigheid
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Ontdek welke opleiding bij je past tijdens de open dag
Je staat op het punt om een belangrijke keuze te maken: welke opleiding is de beste opleiding voor mij? Een open dag is een goede manier om met toekomstige docenten en medestudenten te praten, stagebedrijven te ontmoeten, sfeer te proeven en kennis te maken met de opleidingen van Scalda. Je bent van harte welkom op onze open dagen.
De eerstvolgende open dag is op:
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar een ad-traject of het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Ontdek de branches: Kok en Bediening
Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!
Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branches: Kok en Bediening.
Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.