Maatwerktrajecten

 • Niveau 3
 • Niveau 4

Bij CIOS Zuidwest-Nederland is het mogelijk om diverse cursussen en opleidingen te volgen binnen de wereld van sport en bewegen. Veel cursussen hebben een omvang van tenminste een studiejaar en bestaan uit zo’n 30 cursusbijeenkomsten per jaar. Daarnaast volg je ook een beroepspraktijkvorming (BPV, ook wel stage genoemd). Dit kan gecombineerd worden met je huidige baan en/of het lesgeven binnen je eigen sportvereniging. Maatwerk dus!

Een maatwerktraject volgen bij CIOS Zuidwest-Nederland betekent het volgen van een actieve opleiding met zowel theorie als praktijk. De inhoud van het traject is hierbij helemaal afgestemd op jouw keuzedeel o uitstroomrichting. Wil je dus graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied? Wil je jouw kennis en vaardigheden bijspijkeren of wil je jezelf omscholen? Dan is een cursus bij het CIOS Zuidwest-Nederland iets voor jou.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Scalda/CIOS Goes foto opleiding CIOS Goes
  Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
  Jamie Giannotta
  CIOS Zuidwest-Nederland
 • scalda drop
  Scalda/CIOS Goes foto opleiding CIOS Goes
  Ik ben zelf heel rustig en ik heb alle geduld. Dat is nodig om straks als sportleider om te gaan met mensen die een beperking hebben.
  Dirk-Hein Stoffelen
  CIOS Zuidwest-Nederland
 • scalda drop
  Veel mensen denken dat deze opleiding alleen bestaat uit sporten, maar dat is dus niet zo. Je bent heel divers bezig en krijgt ook zeker theorie.
  Chayenne van Friderici
  CIOS Zuidwest-Nederland

De opleidingen en cursussen zorgen ervoor dat je up-to-date blijft in de wereld van sport en bewegen of geven je de mogelijkheid om jezelf bij te scholen of nu echt die carrièreswitch richting sport en bewegen te gaan maken.

Een cursus is maatwerk

Bij CIOS Zuidwest-Nederland kiezen reguliere studenten gedurende hun opleiding naast de algemene opleiding een aantal specialisaties. Deze specialisaties kunnen ook gevolgd worden. Op niveau 3/4 zijn er meerdere grotere trainers- of beroepsopleidingen (uitstroomrichtingen en keuzedelen). De gevraagde tijdsinvestering is meestal vrij groot. Je volgt deze uitstroomrichtingen en/of keuzedelen (inclusief BPV) meerdere dagdelen (1 dag) per week voor een minimale periode van 1 jaar. Meer weten over welke uitstroomrichtingen je bij CIOS Zuidwest-Nederland kunt volgen?

Je kunt ook kiezen voor keuzedelen die qua omvang beperkter zijn; één dagdeel per week, gedurende één jaar. Daarnaast loop je stage. Bijvoorbeeld: snowboarden, kitesurfinstructeur, ondernemerschap, zwemleider, sportleider senioren, voetbal, basketbal, tennis, specifieke doelgroepen, sportbuurtwerk etc. We werken als CIOS Nederland samen met veel sportbonden waardoor we bij veel trainersopleidingen ook het certificaat van de desbetreffende bond mogen uitreiken.

Wil je meer weten over onze maatwerktrajecten? Neem dan contact op met Anita Goud of Hannelore Krijger via 0113 55 86 00 of [email protected].

De maatwerktrajecten zijn speciaal voor studenten met:

 • een havo-diploma of;
 • een vwo-diploma of;
 • een mbo-diploma;
 • een vmbo-diploma of;
 • minimale leeftijd is 18 jaar.

of voor afgestudeerde CIOS-ers die zich willen bij- of nascholen. Afhankelijk van het gekozen traject en van je eventuele Eerder Verworven Competenties (EVC’s) ben je één of twee jaar verbonden aan het CIOS op de locatie in Goes.

De kosten voor het volgen van een profiel zijn ongeveer € 1.500,-. Voor een keuzevak betaal je €750,- met uitzondering van de opleidingen en cursussen voor voetbal en tennis. Daarbij komen nog schoolkosten. De kosten voor de intake in geval van een keuzedeel zijn €50,-. De kosten voor de intake voor een uitstroomrichting zijn €100,-.

Wil je meer weten over je arbeidsmarktperspectief en je carrièrekansen? Kijk dan op www.kansopwerk.nl.

Start vernieuwde opleiding CIOS Tennisleraar (met kennismaking Padel)

Een cursus tot breed opgeleide Tennisleraar, die goed voorbereid is om in het werkveld aan de slag te gaan. De opleiding vindt plaats in ZUITNL te Etten-Leur op dinsdagen van 10.00-16.00 start september 2021 tot juli 2022.

Omschrijving theorie o.a. 

 • geschiedenis van de tennissport
 • technisch/tactisch/conditioneel en mentale kennis 
 • didactisch/methodische kennis 
 • trainingskunde 
 • voorbeeldvaardigheid, aanspeelvaardigheid en eigenvaardigheid 
 • evenementen organisatie
 • lesgeven De doelgroepen waar les aan wordt gegeven zijn: • jeugd (Tenniskids) • pubers • volwassenen • senioren plus 

Werkveld

De CIOS-tennisleraar geeft zelfstandig les aan junioren en senioren en beginnend wedstrijdtennis (t/m niveau 6). 

Inschrijven

Inschrijven voor 1 augustus 2021 bij: Hannelore Smulder - Krijger [email protected]

Toelating voor de opleiding Tennisleraar

Minimale speelsterkte: enkel 6, dubbel 6 In alle gevallen zal een intakegesprek plaatsvinden. 

Resultaten en erkenning 

Het certificaat CIOS Tennisleraar geeft bevoegdheid om les te geven tot en met speelsterkte 6. 

Kosten

Kosten voor deze cursus zijn vasgesteld op € 1800,-.

Beroepspraktijkvorming

Je loopt stage binnen het werkveld van de racketsporten: tennisverenigingen, commercielesportcentra of tennisscholen.

Padel

Kennismakingslessen Padel en het geven van Padelclinics.

Intake

Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een intake. Kosten € 50,- 

Momenteel staat de inschrijving open en hebben we inmiddels al 6 externe cursisten naast onze bestaande 6 CIOS-studenten die de opleiding gaan volgen. Dus schrijf je snel in! Inschrijven voor 1 augustus 2021 bij: Hannelore Smulder - Krijger [email protected]

Zwembadweg 1 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.