Scalda foto opleiding Verzorgende-IG

Zorgprofessional

 • Niveau 3
 • Niveau 4

Als Zorgprofessional ben je de zorgmedewerker van de toekomst. Je bent flexibel, breed inzetbaar en daardoor kun je op verschillende afdelingen binnen de zorg aan de slag. Zo ken je de wereld van Mbo-verpleegkunde, Verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg op je duimpje. Je bent vertrouwd met diverse doelgroepen en je kunt inspelen op de actualiteiten binnen de zorg.

Je hebt oog voor de mens. Je legt niet de nadruk op ziekte of beperkingen, maar je kijkt naar de veerkracht en mogelijkheden van een persoon.  

Toevoegen aan je favorieten

In het eerste jaar maak je via lessen en opdrachten kennis met verschillende beroepen: verpleegkundige, verzorgende-IG en Maatschappelijke Zorg. Dit doe je niet alleen vanuit de schoolbank, maar ook in de praktijk. Je krijgt les in specialistische vakken en vaardigheden, zoals begeleidingsmodellen en verpleegtechnische handelingen, maar je doet ook brede kennis en vaardigheden op rondom de ontwikkeling en het welzijn van de mens. Je leert gebruik te maken van de nieuwe technologische (hulp)middelen. Je neemt verschillende doelgroepen onder de loep: wat zijn de specificaties en hoe kun je iemand, die tot die doelgroep behoort, het beste helpen. Ook aan het zelfstandig oplossen van problemen en vraagstukken en het samenwerken wordt veel aandacht besteed. Daarnaast vinden we jouw algemene ontwikkeling belangrijk en krijg je ook vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst.

Tijdens het eerste jaar wordt gekeken waar jouw interesses, competenties en talenten liggen. Aan de hand daarvan bepalen we samen hoe jouw studieloopbaan eruit gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld uiteindelijk met twee diploma’s op niveau 3 en/of 4 uitstromen. Je kunt er ook voor kiezen om je te focussen op het behalen van één diploma. Als je je keuze al gemaakt hebt voor een beroep, dan helpt de brede basisfase je met het opdoen van meer ervaring, maar kun je uiteindelijk gewoon het diploma halen van de opleiding van jouw keuze.

Stage
Je gaat vrijwel direct op stage en doet dat het hele jaar door. Je wordt tijdens je stage begeleid door een praktijkbegeleider op de werkvloer en een studieloopbaancoach vanuit school.

BBL-opleiding
Kies je voor BBL, dan kom je 1 dag per week naar school en werk je minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat zelf op zoek naar een leerwerkplek. Je vindt alle erkende leerbedrijven in de verpleegkunde op stagemarkt.nl en leerbanenmarkt.nl. Kijk voor een actueel aanbod van Zeeuwse zorgvacatures op www.zz.nl. Je vindt daar ook vacatures van BBL-plaatsen. 

 

KeuzedelenAls onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

 

scalda drop
 • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

  7,1

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
   

Als je toegelaten wilt worden voor de niveau 3 opleiding dien je in het bezit te zijn van: 

 • een vmbo-k, -g of -t diploma of; 
 • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of; 
 • een mbo-diploma niveau 2 of niveau 3;
 • een dienstverband van minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf (geldt voor de BBL-opleiding). 

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

 • contactuele vaardigheden
 • inlevingsvermogen
 • luistervaardigheid
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • assertiviteit
 • creativiteit
scalda drop
 • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

  7,1

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
   

Kosteninformatie plaatsen wij z.s.m.

scalda drop
 • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

  7,1

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
   

Na je opleiding kun je aan de slag bij een zorginstelling. Afhankelijk van jouw keuze tijdens de opleiding behaal je één of twee diploma’s.

Wil je graag verder leren?
Met een niveau 3 diploma kun je doorstromen naar niveau 4. Heb je het diploma op niveau 4? Dan kun je doorstromen naar het hbo.

scalda drop
 • Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer

  7,1

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
   Ontdek de branche: Verzorgende-IG

Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Verzorgende-IG

Bessestraat 4 Goes Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.