Advies bij kennismaking nieuwe opleiding

Uitgezonderd een aantal opleidingen, waar wel aanvullende eisen mogen worden gesteld, heb je in het mbo, wanneer je je voor 1 april hebt aangemeld, het recht om geplaatst te worden. Daarna ben je uiteraard ook welkom, maar dan is jouw plaatsing afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Toch willen we graag even kennis met je maken voordat je inschrijving definitief wordt. We nodigen je daarom uit voor een kennismakingsgesprek waarin we met je in gesprek over je loopbaanori├źntatie. Wie ben je, wat wil je bereiken en past dit bij de opleiding die je gekozen hebt?

Bij heel veel studenten is het kennismakingsgesprek met de nieuwe opleiding een bevestiging van hun studiekeuze. Als er bij het kennismakingsgesprek bij de nieuwe opleiding toch twijfels zijn of de gekozen opleiding wel bij jou past, kan de opleiding je hierover adviseren. In een gesprek worden de twijfels van jou of van de opleiding besproken. De opleiding kan je ook voorstellen om wat uitgebreider kennis te maken met de opleiding, zodat je een goed besluit kunt nemen over je inschrijving in de nieuwe opleiding.

Enkele dagen na je kennismakingsgesprek ontvang je van ons per mail, ter afsluiting van het kennismakingstraject, een samenvatting van dit gesprek in de vorm van een vrijblijvend studieadvies.